GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Atalar Ortaokulu

Mrt

28 Mart - 3 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası bu yıl da okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

KÜTÜPHANELER HAFTASI

Türkiye´de 1964 yılından beri Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta ''Kütüphaneler Haftası'' olarak kutlanır. Haftanın amacı, öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmektir.

Mrt

Atalar Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Duygu Pelin ÖZDEMİR; Türkiye(Gaziantep, Bilecik, Artvin, Kırıkkale, İzmir, Kilis, Manisa, Sivas) , Gürcistan ve Romanya'dan 13 ortak ile "Güneş Sistemini Tanıtıyorum." (Introducing The Solar System) adlı eTwinning projesini devam ettiriyor. Öğretmenimize ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

Yeşilay kulübü mart ayı sosyal etkinlikleri kapsamında Alkol Bağımlılığı hakkında sunum çalışması gerçekleştirildi

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferini ve Şehitlerini Anma Günü düzenlendi. Okulumuzun düzenlediği törende başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı için çarpışmaktan ve ölmekten çekinmeyen bütün askerlerimizi; şarkılarla, türkülerle andık. Bu duygu yüklü anma töreninde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Türk Kurtuluş Savaşı'nın en çetin döneminde, bir millî marşa duyulan gereksinmeyi göz önüne alarak yazılan ve bizlere armağan edilen bu milli marşı, öğrencilerimiz hep bir ağızdan coşkuyla okuyarak Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla andı.

Mrt

"Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor Projesi" kapsamında okulumuz öğrenci, öğretmen ve personeliyle birlikte okuma saatleri ve serbest zamanlarında kitap okumaya özen gösteriyor.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Türkiye'deki tüm resmi ve özel okullarda eş zamanlı olarak planlanan"Deprem Tahliye Tatbikatı" okulumuz öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Tatbikat saat 11:30'da sirenlerin çalmasıyla başladı.

Mrt

Okul Psikolojik Danışmanımız Ahmet Ece tarafından okulumuz velilerine yönelik seminer yapıldı. "Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele" isimli seminerde velilerin farkındalık düzeyleri arttırıldı. Şiddetin önlenmesi ve başvurulabilecek kurum ve kuruluşlar hakkında bilgi verildi.

Okulumuzda e twinning etkinlikleri devam ediyor.

Ock

GAZİANTEP VALİSİ SAYIN DAVUT GÜL KAR YAĞMASINDAN KAYNAKLI SIKINTILARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN EĞİTİME 1 GÜNLÜK ARA VERİLDİĞİNİ AÇIKLADI.

Ock

Atalar Ortaokulu'nda, öğrencilerin bilgisayar oyunlarına karşı bağımlılığın önlenmesi ve akademik başarının artırılması amacıyla Akıl ve Zeka Oyunları sınıfı kuruldu.

Ock

10-16 Ocak Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle okulumuzda öğrencilerimizin farkındalığını arttırmayı hedefleyen çalışmalar yapılmıştır. Verimli enerji, bilinçli tüketim, israf gibi konularda öğrenciler bilinçlendirilmiştir.

Ara

25 Aralık Gaziantep' in Kurtuluşu etkinlikleri, okulumuzun öğretmen ve öğrencilerinin sunmuş olduğu program ile coşkuyla kutlanmıştır.

Ara

Sıfır Atık Projesi; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesini hedefler. Atığın oluşması durumunda ise geri kazanımın nasıl sağlanabileceğini öğretmeyi amaçlar.

Ara

Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye´de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Bizler de okulumuzda öğrencilerimizi yerli mallarına yöneltmek, tutumlu olma konusunda bilinçlendirmek amacıyla Yerli Malı haftasını tüm okul olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte kutladık.