GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Atalar Ortaokulu

Ara

Okulumuz öğrencisi olup sürekli devamsız olan öğrencilerin okula kazandırılması ve devamının sağlanması için Sınıf Şube Rehber Öğretmenlerimiz tarafından ev ziyaretleri gerçekleştirmiştir.

Ara

Okulumuz Psikolojik Danışman Ahmet ECE tarafından ´´VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEM ve TEKNİKLERİ´´ ve ''HEDEF BELİRLEME & MOTİVASYON'' konusunda tüm öğrencilere seminer verilmiştir. Yapılan çalışmada yanlış bilinen ders çalışma alışkanlıklarına vurgu yapılıp öğrencilere dağıtılan broşürlerle seminer çalışması desteklenmiş ve öğrencilerin farkındalık düzeyleri arttırılmıştır. Verimli Ders Çalışma Programı hazırlanarak planlı bir şekilde çalışma yapmaları teşvik edilmiştir.

Ara

Atalar Ortaokulu öğrencilerinin demokrasi, milli birlik ve beraberlik, yurt savunması ile şehitlik konularında farkndalığının artırılması amacıyla ''15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri'' kapsamında okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Dilek YARAR'ın eşliğinde karma resim sergisi düzenlendi. Sergiye katılan öğrencilerimize katılım belgeleri takdim edildi.

Ara

''Sınıfım Temiz Okulum Temiz'' projesi kapsamında komisyon tarafından seçilen en temiz sınıf olan 5/B öğrencilerine hediyeleri teslim edildi.

Ara

Değerler Eğitimi kapsamında "Farklılıklara Saygı" temasını 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde gerçekleştirdik. Atalar Ortaokulu öğrencileri engellileri anlamak ve farkındalık yaratmak amacıyla Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Dilek Yarar'ın eşliğinde resimler yapıp okul panosunda sergilediler.

Kas

Öğrencilerimizin hazırlamış olduğumu programımız Cumhuriyetimizin temellerini atan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları anısına Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Cumhuriyetin anlam ve önemine dair şiirler okundu. Okul panosu Cumhuriyet Bayramı resimleriyle süslendi.

Kas

Öğrencilerimizin gelişim özellikleri ve içerisinde bulunduğumuz pandemi dönemi göz önünde bulundurularak Okul Psikolojik Danışmanı Ahmet ECE tarafından "Sağlıklı Yaşam" sunumu ve etkinlikleri yapıldı.

Kas

Atalar Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmenimiz Abdullah CEYLAN'ın düzenlediği ve okulumuzda eğitim alan öğrencileri buluşturan 29 Ekim Cumhuriyet Kupası, tüm ulusça doyasıya kutladığımız günde, adına yaraşır güzel görüntülerle sona erdi.

Final karşılaşmalarının ardından ise kupa töreni yapıldı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın hep bir ağızdan coşku içinde okunması ile başlayan törende, mutlu sona ulaşan takıma hediyeleri takdim edildi.

Eyl

24.09.2021 tarihinde yapılan Gazişehir Okul Meclis Başkanı 30 oy ile Durdu Gül Sultagan olmuştur.

Şbt

Okulumuzda öğretmenler günü etkinlikleri kapsamında İsmet Kim Ki? isimli kısa film çekildi. Kısa filmlde oynayan öğrencilerimizi tebrik ederiz.